Monday, March 28, 2011

Perkhemahan Motivasi Tahun 6 2011


Perkhemahan Motivasi Tahun 6 2011 SK Seri Makmur telah berlangsung pada 25 Mac 2011 hingga 27 Mac 2011. Perkhemahan ini diadakan di Teratak RiverView, Tanjung Malim, Perak. Seramai 151 murid telah menyertai perkhemahan di samping 40 orang guru turut serta dalam menjayakan aktiviti luar dari kawasan sekolah ini.

Perkhemahan ini diadakan bagi memberi pengalaman baru kepada murid-murid yang mungkin tidak pernah dialami sepanjang hidup mereka. Semoga pengalaman yang diperolehi sepanjang tiga hari tersebut akan terus menjadi memori indah yang tidak akan dilupakan sepanjang kehidupan mereka.

Di samping aktiviti biasa seperti kawad, ikatan dan simpulan, pertolongan cemas dan masakan,serta malam kebudayaan terdapat juga aktiviti yang belum pernah dialami oleh mereka seperti aktiviti keselamatan di air dan aktiviti menempoh halangan . Mari lihatlah aktiviti sepanjang perkhemahan tersebut.
Mendirikan khemah setelah tiba di Teratak Riverview.

Latihan asas kawad turut diadakan.
Bersenam di awal pagi.
Ikatan dan simpulan merupakan aktiviti biasa yang dilakukan semasa perkhemahan.
Aktiviti keselamatan di air merupakan pengalaman baru bagi kebanyakan ahli perkhemahan. Dua orang jurulatih yang mempunyai tauliah telah membantu mengendalikan aktiviti yang agak berbahaya ini.
Malam Kebudayaan mengisi jadual malam kedua.
Majlis penutup dan penyampaian hadiah telah disempurnakan oleh GPK Kokurikulum, Datin Siti Aminah Hay binti Abdullah.

No comments: